Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Χανιά: ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε η 75χρονη από το αστυνομικό τμήμα – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

6 Αυγούστου, 2026

Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Στα «χέρια» των Αρχών αμοντάριστο βίντεο – Που εστιάζουν οι έρευνες

6 Αυγούστου, 2026

Πόπη Νικολαΐδου στον RV: “Η άμεση κινητοποίηση για τη φωτιά απέτρεψε τα χειρότερα – Τα νησιά αλλάζουν μόνο με έργα” (audio)

6 Αυγούστου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΠΟΛΙΤΙΚΗ»Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι προς τους νέους πυρόπληκτους: «Μετά τη φωτιά αρχίζει ο πιο δύσκολος αγώνας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι προς τους νέους πυρόπληκτους: «Μετά τη φωτιά αρχίζει ο πιο δύσκολος αγώνας»

hellasvoiceBy hellasvoice6 Αυγούστου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

fotia-apognosi

Με σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και με ελπίδα ότι καμία κοινωνία δεν πρέπει να συνηθίζει στην εικόνα της καταστροφής από τη φωτιά οι συγγενείς των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και οι εγκαυματίες σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όλους τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές του Ιουλίου και του Αυγούστου. Οκτώ χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά του 2018, δηλώνουν ότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ανθρώπινη απώλεια, απώλεια περιουσίας και οικολογική καταστροφή, ενώ υπογραμμίζουν ότι η μνήμη όσων χάθηκαν πρέπει να αποτελεί αφορμή για ουσιαστικές αλλαγές στην πρόληψη και την προστασία από τις πυρκαγιές. Τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουν παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή τους στους κατοίκους όλων των πληγεισών περιοχών, ενώ απευθύνουν συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σε ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική αναφέρει:

«Με βαθιά θλίψη παρακολουθούμε τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, φωτιές που άφησαν πίσω τους ανθρώπινες απώλειες, ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή, που επηρέασε και χιλιάδες συμπολίτες μας που έρχονται αντιμέτωποι με την καταστροφή των περιουσιών και του τόπου τους.

Ως Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, γνωρίζουμε, δυστυχώς, πολύ καλά τι σημαίνει να βλέπεις τη φωτιά να μετατρέπει μέσα σε λίγες ώρες μια ολόκληρη ζωή σε στάχτη. Γνωρίζουμε, επίσης, πως όταν οι φλόγες σβήσουν και τα φώτα της δημοσιότητας απομακρυνθούν, αρχίζει ο πιο δύσκολος αγώνας: της ψυχικής αντοχής, της επιβίωσης και της προσπάθειας να ξαναχτιστεί μέσα στις στάχτες η καθημερινότητα από την αρχή.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους κατοίκους όλων των πληγεισών περιοχών, που καλούνται να σταθούν όρθιοι απέναντι στις συνέπειες της καταστροφής. Τους ευχόμαστε δύναμη, κουράγιο και αντοχή στον δύσκολο δρόμο που έχουν μπροστά τους.

Παράλληλα, εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν τους αγαπημένους τους. Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τέτοια απώλεια. Στεκόμαστε δίπλα τους με σεβασμό, κατανόηση και αλληλεγγύη.

Οι εικόνες που παρακολουθούμε όλες αυτές τις ημέρες, με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και γης να παραδίδονται στις φλόγες στις πληττόμενες περιοχές της Κρήτης, της Πάρου, της Βοιωτίας, της Αττικής και αλλού, αναπαράγουν τα ίδια, δυστυχώς, πάντοτε, εύλογα ερωτήματα και τον ίδιο έντονο προβληματισμό.

Γιατί για ακόμη μία φορά, η καταστροφή εξελίσσεται μπροστά στα μάτια όλων μας, υπενθυμίζοντας ότι η πρόληψη, η ετοιμότητα, η επιχειρησιακή νοοτροπία για την κατάσβεση πυρκαγιών και την αποτελεσματική προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος δεν μπορούν να εξαντλούνται σε διαπιστώσεις μετά την καταστροφή.

Η μνήμη όσων χάθηκαν μάς επιβάλλει να μην εφησυχάζουμε. Οφείλει να γίνεται μάθημα και αφορμή για ουσιαστικές αλλαγές, ώστε να μη συνεχίζουμε να μετράμε τις ίδιες πληγές, τις ίδιες καταστροφές και, το πιο οδυνηρό, τις ίδιες ανθρώπινες απώλειες. Στεκόμαστε πλάι στον πόνο της απώλειας. Στους ανθρώπους που δοκιμάζονται θέλουμε να πούμε πως δεν είναι μόνοι. Γνωρίζουμε πόσο μακρύς και δύσκολος είναι ο δρόμος που ανοίγεται μετά τη φωτιά. Ευχόμαστε οι τόποι σας να ξαναπρασινίσουν και οι κοινότητές σας να σταθούν ξανά δυνατές. Με σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και με πίστη ότι καμία κοινωνία δεν πρέπει να συνηθίζει στην εικόνα της καταστροφής δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους πληγέντες».

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:​Read More | https://www.tanea.gr/

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Η αγωνία του φωτογράφου μπροστά στους σταρ

6 Αυγούστου, 2026

Χαλκιδική: Φωτιά στην περιοχή του Πόρτο Καρράς

6 Αυγούστου, 2026

«Κολλημένοι» στα φανάρια του… προηγούμενου αιώνα

6 Αυγούστου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χανιά: ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε η 75χρονη από το αστυνομικό τμήμα – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

By hellasvoice6 Αυγούστου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr Νέες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της 75χρονης γυναίκας στα…

Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Στα «χέρια» των Αρχών αμοντάριστο βίντεο – Που εστιάζουν οι έρευνες

6 Αυγούστου, 2026

Πόπη Νικολαΐδου στον RV: “Η άμεση κινητοποίηση για τη φωτιά απέτρεψε τα χειρότερα – Τα νησιά αλλάζουν μόνο με έργα” (audio)

6 Αυγούστου, 2026

Νέα γεωπολιτική αρχιτεκτονική από Ινδικό έως Ανατολική Μεσόγειο! Το σχέδιο Ισραήλ–Ινδίας με Ελλάδα και Κύπρο στον πυρήνα

6 Αυγούστου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Χανιά: ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε η 75χρονη από το αστυνομικό τμήμα – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
  • Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Στα «χέρια» των Αρχών αμοντάριστο βίντεο – Που εστιάζουν οι έρευνες
  • Πόπη Νικολαΐδου στον RV: “Η άμεση κινητοποίηση για τη φωτιά απέτρεψε τα χειρότερα – Τα νησιά αλλάζουν μόνο με έργα” (audio)
  • Νέα γεωπολιτική αρχιτεκτονική από Ινδικό έως Ανατολική Μεσόγειο! Το σχέδιο Ισραήλ–Ινδίας με Ελλάδα και Κύπρο στον πυρήνα
  • Διαμάχη για την Παναγία Σουμελά στην Τουρκία! Νέα παρέμβαση απ’ τον γραφικό συνταξιούχο ναύαρχο-πατέρα της “Γαλάζιας Πατρίδας”

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Χανιά: ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε η 75χρονη από το αστυνομικό τμήμα – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

6 Αυγούστου, 2026

Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Στα «χέρια» των Αρχών αμοντάριστο βίντεο – Που εστιάζουν οι έρευνες

6 Αυγούστου, 2026

Πόπη Νικολαΐδου στον RV: “Η άμεση κινητοποίηση για τη φωτιά απέτρεψε τα χειρότερα – Τα νησιά αλλάζουν μόνο με έργα” (audio)

6 Αυγούστου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026574 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026322 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.