Σύμφωνα με δημοσίευμα του realvoice995.gr Read MoreΤραμπ: Το Ιράν ζήτησε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες, συμφωνήσαμε, αλλά δηλώσαμε ρητώς ότι η κατάπαυση του πυρός έχει τελειώσει

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social, υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν έπειτα από επιθυμία της Τεχεράνης, αλλά επανέλαβε ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο χωρών έχει λήξει.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν μας ζήτησε να συνεχίσουμε τις “συνομιλίες”. Συμφωνήσαμε να το πράξουμε, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες τους έχουν δηλώσει, με απόλυτη σαφήνεια, ότι η κατάπαυση του πυρός έχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ δήλωσε στην Άγκυρα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η κατάπαυση πυρός της 8ης Απριλίου έχει τελειώσει, χαρακτηρίζοντας τους Ιρανούς αξιωματούχους «άρρωστους ανθρώπους».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε επίσης τότε ότι θα συνομιλούσε με τους διαπραγματευτές του, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, οι οποίοι έχουν αναλάβει τις επαφές με τους Ιρανούς, αλλά επέμεινε ότι εναπόκειται στην Τεχεράνη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πυρά σε αρκετές περιπτώσεις αυτή την εβδομάδα, με την Τεχεράνη να στοχεύει εμπορικά πλοία, την Ουάσινγκτον να πραγματοποιεί αντίποινα χτυπήματα και το Ιράν να επιτίθεται σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία σε χώρες της Μέσης Ανατολής με drones και πυραύλους.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα του αμερικανικού ιστότοπου Axios, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, αναφέρει πως παρά την έντονη στρατιωτική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν, η Ουάσινγκτον επιχείρησε χθες Πέμπτη να περιορίσει την κλιμάκωση και να ανοίξει ξανά τον δρόμο για τη διπλωματία.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ «εξακολουθεί να δεσμεύεται για την εξεύρεση λύσης», ενώ οι τεχνικές συνομιλίες για την επίτευξη μιας πυρηνικής συμφωνίας συνεχίζονται, ανέφερε το αμερικανικό μέσο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαμεσολαβητές από το Κατάρ, το Πακιστάν και άλλες χώρες της περιοχής πραγματοποίησαν την Τετάρτη σειρά τηλεφωνικών επαφών μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, με στόχο να επαναφέρουν τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Υπάρχουν εκτεταμένες διπλωματικές προσπάθειες, ώστε αρχικά να επιτευχθεί συμφωνία και από τις δύο πλευρές για αποκλιμάκωση και στη συνέχεια να οριστεί ημερομηνία για νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ των τεχνικών ομάδων», δήλωσε στο Axios περιφερειακή πηγή που συμμετέχει στη διαδικασία διαμεσολάβησης.

Read MoreΔιαβάστε Περισσότερα στην Πηγή: real.gr

The post Τραμπ: Το Ιράν ζήτησε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες, συμφωνήσαμε, αλλά δηλώσαμε ρητώς ότι η κατάπαυση του πυρός έχει τελειώσει first appeared on Real Voice 99.5.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ: Read More | realvoice995.gr

Share.

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Leave A Reply

Exit mobile version