Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Η Νίσυρος τιμά την Παναγία Σπηλιανή – Με κατάνυξη ο Μέγας Εσπερινός

15 Αυγούστου, 2026

Πλήθος επισκεπτών και προσκυνητών στη Νίσυρο για τον Δεκαπενταύγουστο (video)

15 Αυγούστου, 2026

Πήλιο: Οικονομικές διακοπές με βουνό και θάλασσα – Γιατί το επιλέγουν οι τουρίστες (video)

15 Αυγούστου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»PONTOSVOICE»52 χρόνια από την τουρκική εισβολή – Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
PONTOSVOICE

52 χρόνια από την τουρκική εισβολή – Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

hellasvoiceBy hellasvoice20 Ιουλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

52 χρόνια από την τουρκική εισβολή – Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Θεσσαλονίκη, 20-7-2026

                   Αρ. Πρ.: 14091


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «52 χρόνια από την τουρκική εισβολή».

Πέρασαν ήδη 52 χρόνια αφότου η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, εκμεταλλευόμενη το ανεκδιήγητο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, που ήταν έμπνευση και υλοποίηση της στρατιωτικής χούντας των Αθηνών. Η προκλητική κατοχή και στρατιωτική παρουσία, σε περισσότερο του ενός τρίτου του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η αδιανόητη ατιμωρησία της Τουρκίας εκ μέρους της Διεθνούς Κοινότητας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι επιτρεπτό ούτε και ανεκτό να συνεχισθεί. Το ίδιο και η ελλιπής, σχεδόν αναιμική, πολιτική στάση της Ελλάδας.

Παρά το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κλείνει δύο δεκαετίες ως πλήρες Κράτος-Μέλος της Ε.Ε., η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας ουδέποτε ενεργοποιήθηκε επαρκώς υπέρ της Κύπρου και σε βάρος της Τουρκίας. Οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την πρόδηλη παραβίαση του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Δικαίου σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απουσιάζουν επιδεικτικώς.

Η ουσιαστικά «ισότιμη» αντιμετώπιση Τουρκίας και Κύπρου -δηλαδή του «θύτη» με το «θύμα»- δείχνει πόσο στις μέρες μας το Διεθνές Δίκαιο, με αποκλειστική ευθύνη της ίδιας της Διεθνούς Κοινότητας και του ΟΗΕ, συντίθεται σε πολλές περιπτώσεις από παντελώς «ατελείς νόμους».

52 χρόνια μετά η ελληνική και κυπριακή κοινωνία αναζητούν ακόμα απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, απαντήσεις που θα δοθούν μόνον όταν ανοίξει και δοθεί στη δημοσιότητα ο Φάκελος της Κύπρου. Ο θλιβερός απολογισμός της εισβολής, 4.500 νεκροί και τραυματίες, 2.500 περίπου αγνοούμενοι, 150.000 πρόσφυγες, 60.000 τούρκοι έποικοι και η συνεχιζόμενη διχοτόμηση του νησιού, φαίνεται δεν συγκινούν ιδιαίτερα τους ηγέτες του δυτικού κόσμου που έχουν αλλού στραμμένη την προσοχή τους και τα συμφέροντα τους.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της απομάκρυνσης όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από το νησί, υπερασπίζεται τον ενιαίο και αδιαίρετο χαρακτήρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζει μία δίκαιη, βιώσιμη και ειρηνική επίλυση προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Βαρυθυμιάδης Γεώργιος

Η Γενική Γραμματέας Σωτηριάδου Αθηνά

 

Το άρθρο 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή – Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εμφανίστηκε πρώτα στο Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

The post 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή – Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος first appeared on PontosVoice – H δική σου ΚΑΘΑΡΗ Ποντιακή φωνή.

Πηγή: Read More

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Συνταρακτικό άρθρο Ταμέρ Τσιλινγκίρ για τη Σουμελά! – “Ποιον φοβάται η Τουρκία;

14 Αυγούστου, 2026

Στην Παναγία Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας, τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας

13 Αυγούστου, 2026

Από τη Σουμελά του Πόντου στη Σουμελά της Ημαθίας – Η Γιώτα Παπαδοπούλου τραγουδά και ενώνει το χθες με το σήμερα

13 Αυγούστου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Νίσυρος τιμά την Παναγία Σπηλιανή – Με κατάνυξη ο Μέγας Εσπερινός

By hellasvoice15 Αυγούστου, 20260

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης, η Νίσυρος τιμά και φέτος την Παναγία Σπηλιανή,…

Πλήθος επισκεπτών και προσκυνητών στη Νίσυρο για τον Δεκαπενταύγουστο (video)

15 Αυγούστου, 2026

Πήλιο: Οικονομικές διακοπές με βουνό και θάλασσα – Γιατί το επιλέγουν οι τουρίστες (video)

15 Αυγούστου, 2026

Φωτιά στην Κω: Καλύτερη η εικόνα στο Πύλι – Νύχτα αγωνίας για τις αναζωπυρώσεις

15 Αυγούστου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Η Νίσυρος τιμά την Παναγία Σπηλιανή – Με κατάνυξη ο Μέγας Εσπερινός
  • Πλήθος επισκεπτών και προσκυνητών στη Νίσυρο για τον Δεκαπενταύγουστο (video)
  • Πήλιο: Οικονομικές διακοπές με βουνό και θάλασσα – Γιατί το επιλέγουν οι τουρίστες (video)
  • Φωτιά στην Κω: Καλύτερη η εικόνα στο Πύλι – Νύχτα αγωνίας για τις αναζωπυρώσεις
  • 15 Αυγούστου – Γιορτή σήμερα: Η Κοίμηση της Θεοτόκου

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Η Νίσυρος τιμά την Παναγία Σπηλιανή – Με κατάνυξη ο Μέγας Εσπερινός

15 Αυγούστου, 2026

Πλήθος επισκεπτών και προσκυνητών στη Νίσυρο για τον Δεκαπενταύγουστο (video)

15 Αυγούστου, 2026

Πήλιο: Οικονομικές διακοπές με βουνό και θάλασσα – Γιατί το επιλέγουν οι τουρίστες (video)

15 Αυγούστου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026575 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026323 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.