Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Χέιλι Μπίμπερ: Ποζάρει με εσώρουχα και τακούνια και βάζει φωτιά στο Instagram

21 Μαΐου, 2026

Η εγγονή του Μουσολίνι κέρδισε τη… σελέμπριτι εκδοχή του ιταλικού «Big Brother»

21 Μαΐου, 2026

Γιαννακόπουλος: Μήνυμα για το Final Four και αυστηρή τήρηση του νόμου – “Πάμε όλοι να δείξουμε πόσο αγαπάμε τον αθλητισμό”

21 Μαΐου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»PONTOSVOICE»ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων το μάθημα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με απόφαση Δένδια
PONTOSVOICE

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων το μάθημα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με απόφαση Δένδια

hellasvoiceBy hellasvoice20 Μαΐου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Γράφει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης

Μια ιστορική απόφαση με βαθύ εθνικό και εκπαιδευτικό συμβολισμό έλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το μάθημα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εισάγεται στις στρατιωτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, με απόφαση του Νίκου Δένδια.

Η εξέλιξη αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η ένταση με την Τουρκία κλιμακώνεται εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή και της γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ελλάδας. Η Άγκυρα επιχειρεί για ακόμη μία φορά να αμφισβητήσει τις εκδηλώσεις μνήμης της 19ης Μαΐου στην Ελλάδα, μιλώντας περί «παραποίησης της ιστορίας». Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς επιβεβαιώνει ότι η ιστορική μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού παραμένει καρφί στο μάτι της Άγκυρας.

Ο Νίκος Δένδιας, στην εκδήλωση που δıοργανώθηκε από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, χαρακτήρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων «ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Δένδιας: Ζήτημα διεθνούς λογοδοσίας και ευθύνης η γενοκτονία των Ποντίων

«Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων συνιστά πράξη σεβασμού προς τους νεκρούς, αλλά και πράξη αλήθειας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δίνοντας το «παρών» στην εκδήλωση μνήμης για τα 353.000 θύματα και τον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η αναγνώριση μιας οργανωμένης εξόντωσης ως Γενοκτονίας «δεν συνιστά εσωτερική υπόθεση οποιουδήποτε κράτους», αλλά αποτελεί ζήτημα διεθνούς ευθύνης και λογοδοσίας απέναντι στην ανθρωπότητα. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην προσφορά των Ποντίων στο στράτευμα, σημειώνοντας ότι δύο από τους τρεις σημερινούς αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ποντιακής καταγωγής.

Καθοριστικό ρόλο για την ένταξη του μαθήματος στις στρατιωτικές σχολές είχε ο δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος, ο οποίος εδώ και χρόνια εργάζεται συστηματικά για την ανάδειξη της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο ίδιος διδάσκει ήδη σε παραγωγικές σχολές και έχει σημαντικό επιστημονικό έργο, με 19 βιβλία, περισσότερα από 290 άρθρα και βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών.

Παπαφλωράτος: «Δικαίωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό»

Μιλώντας στο Pontos Voice, ο Ιωάννης Παπαφλωράτος δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι που ήδη το μάθημα διδασκόταν στις σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας με τη συμβολή του Α/ΓΕΑ κ. Γρηγοριάδη, που είναι ποντιακής καταγωγής. Ο επίσης ποντιακής καταγωγής Α/ΓΕΣ κ. Κωστίδης αποφάσισε να διδάσκεται στις σχολές του Στρατού Ξηράς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, με τη σύμφωνη γνώμη του Α/ΓΕΕΘΑ κ. Χούπη, αποδέχτηκε να διδάσκεται η Γενοκτονία και η ιστορία του Πόντου σε όλες τις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποτελεί δικαίωση όχι μόνο για μένα, αλλά για όλον τον Ποντιακό Ελληνισμό».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δίδασκε ήδη τη Γενοκτονία στη ΣΕΘΑ, αλλά η ουσία πλέον είναι ότι το μάθημα επεκτείνεται στο σύνολο των στρατιωτικών σχολών.

Η σημασία της απόφασης είναι προφανής. Οι νέοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων θα διδάσκονται πλέον την ιστορία ενός εκλεκτού και μαρτυρικού τμήματος του Ελληνισμού, που διατήρησε μέσα στους αιώνες την ελληνική του συνείδηση, την πίστη, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμά του.

Απέναντι στην τουρκική άρνηση και στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας, η Ελλάδα απαντά θεσμικά. Όχι με συνθήματα, αλλά με παιδεία, μνήμη και στρατηγική συνέχεια. Και αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα της απόφασης Δένδια. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δεν ανήκει μόνο στο παρελθόν. Είναι κομμάτι της εθνικής αυτογνωσίας και πλέον περνά στην εκπαίδευση των αυριανών αξιωματικών της χώρας.

Το άρθρο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων το μάθημα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με απόφαση Δένδια εμφανίστηκε πρώτα στο PontosVoice – H δική σου ΚΑΘΑΡΗ Ποντιακή φωνή.

Πηγή: Read More

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Οι μεγάλες ελληνικές ομάδες που έστειλαν μήνυμα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

20 Μαΐου, 2026

Ποιες χώρες αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Ποντίων;

20 Μαΐου, 2026

Φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Γλυφάδας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

20 Μαΐου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
Rodoslive

Χέιλι Μπίμπερ: Ποζάρει με εσώρουχα και τακούνια και βάζει φωτιά στο Instagram

By hellasvoice21 Μαΐου, 20260

Την ίδια ώρα, η Χέιλι Μπίμπερ συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της και στον χώρο…

Η εγγονή του Μουσολίνι κέρδισε τη… σελέμπριτι εκδοχή του ιταλικού «Big Brother»

21 Μαΐου, 2026

Γιαννακόπουλος: Μήνυμα για το Final Four και αυστηρή τήρηση του νόμου – “Πάμε όλοι να δείξουμε πόσο αγαπάμε τον αθλητισμό”

21 Μαΐου, 2026

Οι φωτογραφίες της Τέιλορ Σουίφτ μέσα από το γαμήλιο πάρτι του Γιώργου Καρλαύτη, φόρεσε κοσμήματα αξίας 30.000 δολαρίων

21 Μαΐου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Χέιλι Μπίμπερ: Ποζάρει με εσώρουχα και τακούνια και βάζει φωτιά στο Instagram
  • Η εγγονή του Μουσολίνι κέρδισε τη… σελέμπριτι εκδοχή του ιταλικού «Big Brother»
  • Γιαννακόπουλος: Μήνυμα για το Final Four και αυστηρή τήρηση του νόμου – “Πάμε όλοι να δείξουμε πόσο αγαπάμε τον αθλητισμό”
  • Οι φωτογραφίες της Τέιλορ Σουίφτ μέσα από το γαμήλιο πάρτι του Γιώργου Καρλαύτη, φόρεσε κοσμήματα αξίας 30.000 δολαρίων
  • «Έτσι είναι η ζωή!» – Το σχόλιο του Λάκη Γαβαλά για την εμφάνιση του Akyla στην Eurovision

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Χέιλι Μπίμπερ: Ποζάρει με εσώρουχα και τακούνια και βάζει φωτιά στο Instagram

21 Μαΐου, 2026

Η εγγονή του Μουσολίνι κέρδισε τη… σελέμπριτι εκδοχή του ιταλικού «Big Brother»

21 Μαΐου, 2026

Γιαννακόπουλος: Μήνυμα για το Final Four και αυστηρή τήρηση του νόμου – “Πάμε όλοι να δείξουμε πόσο αγαπάμε τον αθλητισμό”

21 Μαΐου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026319 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202675 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.