Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Ψηφιακό «φρένο» στα κρατικά φέσια – Έρχεται η νέα πλατφόρμα «Συνέπεια»

9 Σεπτεμβρίου, 2026

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου

9 Σεπτεμβρίου, 2026

Μάρα Ζαχαρέα: Η επιστροφή που τη δυσκόλεψε και η απόφαση που πήρε για τη νέα σεζόν

9 Σεπτεμβρίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»PONTOSVOICE»Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ασσυρίων – 7 Αυγούστου
PONTOSVOICE

Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ασσυρίων – 7 Αυγούστου

hellasvoiceBy hellasvoice7 Αυγούστου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ασσυρίων – 7 Αυγούστου

Θεσσαλονίκη, 7-8-2026

Αρ.Πρ.:14159


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ασσυρίων

7 Αυγούστου

“…η τελική απόφαση της Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών είναι ότι η οθωμανική στρατιωτική επιχείρηση κατά των χριστιανικών μειονοτήτων

της Αυτοκρατορίας ανάμεσα στο 1914 και το 1923 αποτέλεσε Γενοκτονία κατά των

Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας.”

Από το Ψήφισμα του 2007 της IAGS

Το παραπάνω ψήφισμα το οποίο έλαβε το 83% των ψήφων των μελών της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, αναφέρεται στις πρακτικές του οθωμανικού κράτους ενάντια στους λαούς των Αρμενίων, Ασσυρίων (Χαλδαίοι, Νεστοριανοί, Σύριοι, Αραμαίοι, Ιακωβίτες, Ορθόδοξοι Σύριοι), Ελλήνων (Ποντίων, Θρακών, Ιώνων), που οδήγησαν στη Γενοκτονία εναντίον τους.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της το 2004, προτάσσει και προβάλλει το κοινό μέτωπο Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων για την διεκδίκηση της Διεθνούς Αναγνώρισης. Θεωρούμε τις πράξεις γενοκτονίας σε βάρος των χριστιανικών κοινοτήτων της Μικράς Ασίας, ως επί μέρους κεφάλαια ενός ενιαίου καλά σχεδιασμένου και οργανωμένου σχεδίου.

Η γενοκτονία των Χριστιανών Ασσυρίων έχει αναγνωριστεί από ορισμένα κράτη και ομόσπονδες Πολιτείες, από κοινού με αυτή των Ελλήνων και των Αρμενίων. Συγκεκριμένα, έχει αναγνωριστεί από τη Βουλή της Ολλανδίας, τη Βουλή της Αυστρίας και τη Βουλή της Σουηδίας. Επίσης, από τις Πολιτείες της Νότιας Αυστραλίας και της Νότιας Νέας Ουαλίας της Αυστραλίας. Λυπηρή εξαίρεση αποτελεί η πατρίδα μας, η κοιτίδα της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού, που παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα, δεν τολμά να αναγωρίσει την Γενοκτονία των Ασσυρίων.

Κοινή ήταν και η μοίρα όσων επέζησαν από την Γενοκτονία, που μέσω της επαίσχυντης ανταλλαγής πληθυσμών, ήρθαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα. Κοινή είναι και η πορεία των απογόνων όσων δεν γενοκτονήθηκαν από τον Μουσταφά Κεμάλ. Οργανωθήκαμε, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και μαζί αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την ιστορική και ηθική δικαίωση των προγόνων μας, μέσω της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

Σημαντική θετική εξέλιξη υπήρξε η παραδοχή από τον τ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολο Κακλαμάνη, με την ευκαιρία της τίμησης του από την Π.Ο.Ε., στις 18 Μαΐου 2026, ότι μη επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων από το ελληνικό κοινοβούλιο, αποτελεί ιστορικό κενό που πρέπει άμεσα να καλυφθεί.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, για μία ακόμη φορά καταθέτει αίτημα προς την ελληνική κυβέρνηση για την αναγνώριση και από την Ελλάδα της Γενοκτονίας των Ασσυρίων.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Βαρυθυμιάδης Γεώργιος

Η Γενική Γραμματέας Σωτηριάδου Αθηνά

Το άρθρο Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ασσυρίων – 7 Αυγούστου εμφανίστηκε πρώτα στο Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

The post Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ασσυρίων – 7 Αυγούστου first appeared on PontosVoice – H δική σου ΚΑΘΑΡΗ Ποντιακή φωνή.

Πηγή: Read More

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Νίκος Μιχαηλίδης: «Η έρευνα για τη Γενοκτονία πρέπει να συμπεριλάβει και τις οθωμανικές πηγές»

8 Σεπτεμβρίου, 2026

Πατρίδα μ’ , τ’ ορμανόπα σου: Στάθης Νικολαΐδης, Γιάννης Γκόσιος και Αβραάμ Γκόσιος , σε ένα μουσικό ταξίδι με όχημα την Παράδοση

8 Σεπτεμβρίου, 2026

Νέα χορευτική χρονιά για τον «Εύξεινο Πόντο» Μεταμόρφωσης – Έναρξη μαθημάτων στις 18 Σεπτεμβρίου

7 Σεπτεμβρίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε

Ψηφιακό «φρένο» στα κρατικά φέσια – Έρχεται η νέα πλατφόρμα «Συνέπεια»

By hellasvoice9 Σεπτεμβρίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.grΨηφιακό «μάτι» στα φέσια του Δημοσίου προς ιδιώτες αποκτά το υπουργείο…

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου

9 Σεπτεμβρίου, 2026

Μάρα Ζαχαρέα: Η επιστροφή που τη δυσκόλεψε και η απόφαση που πήρε για τη νέα σεζόν

9 Σεπτεμβρίου, 2026

Πινγκ Πονγκ: Έναρξη στο Europe Youth της Σερβίας για τέσσερις διεθνείς μας

9 Σεπτεμβρίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Ψηφιακό «φρένο» στα κρατικά φέσια – Έρχεται η νέα πλατφόρμα «Συνέπεια»
  • Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου
  • Μάρα Ζαχαρέα: Η επιστροφή που τη δυσκόλεψε και η απόφαση που πήρε για τη νέα σεζόν
  • Πινγκ Πονγκ: Έναρξη στο Europe Youth της Σερβίας για τέσσερις διεθνείς μας
  • Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντηση με την ισραηλινή πρέσβη στην Ελλάδα, Πνινάτ Γιανάι – “Το Ισραήλ θα παραμένει πάντα ζωτικός σύμμαχος των ΗΠΑ”

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Ψηφιακό «φρένο» στα κρατικά φέσια – Έρχεται η νέα πλατφόρμα «Συνέπεια»

9 Σεπτεμβρίου, 2026

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου

9 Σεπτεμβρίου, 2026

Μάρα Ζαχαρέα: Η επιστροφή που τη δυσκόλεψε και η απόφαση που πήρε για τη νέα σεζόν

9 Σεπτεμβρίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026577 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026323 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202686 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.