Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Από καρκίνο πέθανε η «βασίλισσα» της country μουσικής Ντόλι Πάρτον

26 Αυγούστου, 2026

«Μούφα» χλιδή για τον Άντριου Τέιτ: Νοίκιαζε supercars εκατομμυρίων για να παριστάνει τον «πάμπλουτο» στα social media

26 Αυγούστου, 2026

Καραγκιούλ: «Αν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ επιτεθούν στην Τουρκία, ο χάρτης του Αιγαίου θα αλλάξει»

26 Αυγούστου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΔΙΑΦΟΡΑ»ΗΠΑ: Το ελικόπτερο του Τραμπ πλησίασε υπερβολικά αεροπλάνο της γραμμής – Έρευνα της υπηρεσίας ασφάλειας μεταφορών
ΔΙΑΦΟΡΑ

ΗΠΑ: Το ελικόπτερο του Τραμπ πλησίασε υπερβολικά αεροπλάνο της γραμμής – Έρευνα της υπηρεσίας ασφάλειας μεταφορών

hellasvoiceBy hellasvoice6 Αυγούστου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα του realvoice995.gr Read MoreΗΠΑ: Το ελικόπτερο του Τραμπ πλησίασε υπερβολικά αεροπλάνο της γραμμής – Έρευνα της υπηρεσίας ασφάλειας μεταφορώνΗΠΑ: Το ελικόπτερο του Τραμπ πλησίασε υπερβολικά αεροπλάνο της γραμμής – Έρευνα της υπηρεσίας ασφάλειας μεταφορών

Η αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) έχει αρχίσει να διενεργεί έρευνα διότι ελικόπτερο που μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ και αεροπλάνο της γραμμής βρέθηκαν προχθές Τρίτη σε υπερβολικά μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, ωστόσο ο Λευκός Οίκος καθησύχασε, τονίζοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ ουδέποτε διέτρεξε κίνδυνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times, εξαιτίας έλλειψης επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτικών χειριστών του ελικοπτέρου και του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, τα δυο αεροσκάφη βρέθηκαν σε απόσταση μικρότερη του ενός μιλίου (1,6 χλμ.) το ένα από το άλλο.

«Η NTSB ερευνά συμβάν που αναφέρθηκε, κατά το οποίο υπήρξε απώλεια διαχωρισμού μεταξύ του Marine One και εμπορικού αεροσκάφους που απογειώθηκε από το DCA», το αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν, που βρίσκεται κοντά στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, σημείωσε ο θεσμός μέσω X χθες, χωρίς καμιά άλλη διευκρίνιση.

Η NTSB χρησιμοποίησε τον κωδικό ο οποίος δίνεται σε οποιοδήποτε ελικόπτερο όταν επιβαίνει σε αυτό ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Όταν επιβιβάζεται σε αεροσκάφος, αυτό αποκτά αυτόματα την κωδική ονομασία Air Force One.

NTSB is investigating a reported loss of separation event between Marine One and a commercial aircraft departing DCA that occurred on Aug. 4.

— NTSB Newsroom (@NTSB_Newsroom) August 5, 2026

Ο Κους Ντεσάι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τόνισε σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «οι πτήσεις του Marine One εκτελούνται από ορισμένους από τους καλύτερους αεροπόρους του κόσμου».

«Ο πρόεδρος δεν διέτρεξε, ουδεμία στιγμή, κίνδυνο», επέμεινε.

Από την πλευρά της, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανέφερε ότι «έπειτα από προκαταρκτικές αναλύσεις ασφαλείας», διαπίστωσε πως υπήρξε «στιγμιαία απώλεια» της απόστασης διαχωρισμού, αλλά κατόπιν «το καθένα από τα αεροσκάφη συνέχισε να απομακρύνεται από το άλλο».

«Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας παρέμεινε σε επαφή τόσο με τον πιλότο του εμπορικού αεροσκάφους, όσο και με τον πιλότο του Marine One κατά τη διάρκεια αυτής της απώλειας διαχωρισμού», συνέχισε η FAA, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση του Λευκού Οίκου πως «ο πρόεδρος ουδέποτε κινδύνευσε»

Ο εποπτικός φορέας σημείωσε ότι θα συνεχίσει να μελετά τις περιστάσεις του συμβάντος και θα «εφαρμόσει όλες τις προσήκουσες διορθωτικές ενέργειες, ανάλογα με τα ευρήματά» του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, τα μέτρα ασφαλείας απαιτούν σε αυτές τις περιστάσεις να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 1,5 μιλίου (2,4 χιλιομέτρων) οριζοντίως και 500 ποδών (150 μέτρων) καθέτως.

Η εφημερίδα, η οποία διευκρίνισε πως το συμβάν καταγράφτηκε περί τις 14:30 (τοπική ώρα· 21:30 ώρα Ελλάδας), ανέφερε πως αεροσκάφος Embraer E-170 της American Airlines, το οποίο εκμεταλλεύεται η θυγατρική της Envoy Air, απογειώθηκε εκείνη τη στιγμή.

Από την πλευρά του, το ελικόπτερο μετέβη στην αεροπορική βάση Άντριους, όπου ο αμερικανός πρόεδρος επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος του για να ταξιδέψει στην Καλιφόρνια.

Όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της για να της ζητήσει σχόλιο για το συμβάν το Γαλλικό Πρακτορείο, η American Airlines δεν έδωσε συνέχεια.

Ούτε το σώμα των πεζοναυτών.

Η FAA ενίσχυσε δραστικά τα μέτρα ασφαλείας τα οποία εφαρμόζονται γύρω από το αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν μετά τη σύγκρουση επιβατικού αεροσκάφους της γραμμής που βρισκόταν στη φάση της τελικής προσέγγισης για την προσγείωση με ελικόπτερο Black Hawk του αμερικανικού στρατού ξηράς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 67 άνθρωποι, τον Ιανουάριο του 2025.

Read MoreΔιαβάστε Περισσότερα στην Πηγή: real.gr

The post ΗΠΑ: Το ελικόπτερο του Τραμπ πλησίασε υπερβολικά αεροπλάνο της γραμμής – Έρευνα της υπηρεσίας ασφάλειας μεταφορών first appeared on Real Voice 99.5.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ: Read More | realvoice995.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Παλαιστίνη: Δημοσιογράφοι του AFP και ακτιβιστές δέχτηκαν επίθεση από Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη

25 Αυγούστου, 2026

Δημήτρης Κόκοτας: Ποιος ήταν ο τραγουδιστής που έφυγε πρόωρα από τη ζωή

25 Αυγούστου, 2026

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

25 Αυγούστου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
LIFESTYLE

Από καρκίνο πέθανε η «βασίλισσα» της country μουσικής Ντόλι Πάρτον

By hellasvoice26 Αυγούστου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbeast.gr ​Η Ντόλι Πάρτον, μία από τις σημαντικότερες και πιο αναγνωρίσιμες…

«Μούφα» χλιδή για τον Άντριου Τέιτ: Νοίκιαζε supercars εκατομμυρίων για να παριστάνει τον «πάμπλουτο» στα social media

26 Αυγούστου, 2026

Καραγκιούλ: «Αν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ επιτεθούν στην Τουρκία, ο χάρτης του Αιγαίου θα αλλάξει»

26 Αυγούστου, 2026

Οι εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που δικαιούνται οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί

26 Αυγούστου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Από καρκίνο πέθανε η «βασίλισσα» της country μουσικής Ντόλι Πάρτον
  • «Μούφα» χλιδή για τον Άντριου Τέιτ: Νοίκιαζε supercars εκατομμυρίων για να παριστάνει τον «πάμπλουτο» στα social media
  • Καραγκιούλ: «Αν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ επιτεθούν στην Τουρκία, ο χάρτης του Αιγαίου θα αλλάξει»
  • Οι εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που δικαιούνται οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί
  • Βιβιάνο για Αμορίμ: «Η Μίλαν πήρε έναν δυνατό προπονητή – Θετικό ότι εμπιστεύεται τους νέους»

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Από καρκίνο πέθανε η «βασίλισσα» της country μουσικής Ντόλι Πάρτον

26 Αυγούστου, 2026

«Μούφα» χλιδή για τον Άντριου Τέιτ: Νοίκιαζε supercars εκατομμυρίων για να παριστάνει τον «πάμπλουτο» στα social media

26 Αυγούστου, 2026

Καραγκιούλ: «Αν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ επιτεθούν στην Τουρκία, ο χάρτης του Αιγαίου θα αλλάξει»

26 Αυγούστου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026575 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026323 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.