Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για το φετινό καλοκαίρι – Ποιος θα είναι ο πιο «καυτός» μήνας

26 Μαΐου, 2026

Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια – Αιχμές για Τσίπρα και Καρυστιανού, τι είπε για Σαμαρά (Βίντεο)

26 Μαΐου, 2026

Χρίστος Δήμας: Το 2030 η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, προχωρούν οι επεκτάσεις των Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης – Τι ανέφερε για Τσίπρα και Καρυστιανού (Βίντεο)

26 Μαΐου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»PONTOSVOICE»Κάλεσμα Αλληλεγγύης για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί ! – «Βοηθήστε με γιατί κινδυνεύει η ζωή μου…»
PONTOSVOICE

Κάλεσμα Αλληλεγγύης για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί ! – «Βοηθήστε με γιατί κινδυνεύει η ζωή μου…»

hellasvoiceBy hellasvoice30 Μαρτίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Κάλεσμα Αλληλεγγύης

για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

«Βοηθήστε με γιατί

κινδυνεύει η ζωή μου…»

Με ανοιχτή επιστολή ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί καλεί τους  δημοσιογράφους και όλους τους  πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα του και να μην εκδοθεί στην Τουρκία.

Όπως τονίζει ο ίδιος,  στην περίπτωση που απελαθεί στην Τουρκία κινδυνεύει η ζωή και δεν πρόκειται να έχει δίκαιη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Τετάρτη 1/4,πρόκειται να εκδοθεί η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης στην νέα αίτηση του για χορήγηση πολιτικού ασύλου μετά την απόρριψη της πρώτης αίτησης του πριν από τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Γιαϊλαλί αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές για την ειρήνη και τη δημοκρατία,

Είμαι ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί, ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφος και αντιρρησίας συνείδησης, ποντιακής καταγωγής. Στην Τουρκία, διώχθηκα και φυλακίστηκα για χρόνια επειδή τίμησα τη μνήμη των γενοκτονιών, αγωνίστηκα για την ειρήνη, αποκάλυψα παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ασκούσα την αντίρρηση συνείδησης.

Λόγω του κινδύνου εκ νέου σύλληψης και βασανιστηρίων, ζω στην Ελλάδα από το 2019.

Το ελληνικό Υπουργείο Μετανάστευσης απέρριψε την αρχική μου αίτηση ασύλου. Το σκεπτικό της απόρριψης επικαλέστηκε τις εμπειρίες μου κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής μου θητείας τη δεκαετία του 1990, όπου ήμουν μάρτυρας πυρπολήσεων χωριών και παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως «εγκλήματα πολέμου», στρέφοντας το ζήτημα εναντίον μου. Ωστόσο, δεν είμαι δράστης αυτών των εγκλημάτων, αλλά μάρτυρας, και σήμερα είμαι ακτιβιστής για την ειρήνη που τα καταδικάζει ανοιχτά.

Τώρα ασκούμε έφεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Αυτό το στάδιο είναι κρίσιμης σημασίας τόσο για την ασφάλειά μου όσο και για να καθοριστεί εάν η Ελλάδα θα τηρήσει το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες και την αρχή της μη επαναπροώθησης (non-refoulement).

Εάν εκδοθώ στην Τουρκία, θα αντιμετωπίσω σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περαιτέρω συλλήψεις, ακόμη και τον κίνδυνο να χάσω τη ζωή μου. Ως ακτιβιστής με περισσότερες από 13 υποθέσεις και εντάλματα σύλληψης εναντίον μου, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα δίκαιης δίκης εκεί.

Ζητάω από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ελληνική και διεθνή κοινωνία των πολιτών, την ποντιακή και ελληνική διασπορά, τον τύπο και τους πολιτικούς να ακουστεί η φωνή μου.

Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές να επανεξετάσουν την απόφασή τους να αρνηθούν την αίτησή μου, να αναγνωρίσουν το καθεστώς του πρόσφυγα και να μην με επιστρέψουν στην Τουρκία.

Μπορείτε να δείξετε την αλληλεγγύη σας κοινοποιώντας αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #FreeYannis ή στέλνοντας επιστολές/υπογραφές στο ελληνικό Υπουργείο Μετανάστευσης και στα αρμόδια δικαστήρια. – Η νομική, οικονομική ή ηθική σας υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για μένα.

Η δικαιοσύνη και η ανθρώπινη ζωή είναι πρωταρχικής σημασίας. Αν υψώσουμε μαζί τις φωνές μας, ίσως είναι δυνατό να διορθωθεί αυτή η παράνομη απόρριψη» καταλήγει η επιστολή του.

Το άρθρο Κάλεσμα Αλληλεγγύης για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί ! – «Βοηθήστε με γιατί κινδυνεύει η ζωή μου…» εμφανίστηκε πρώτα στο PontosVoice – H δική σου ΚΑΘΑΡΗ Ποντιακή φωνή.

Πηγή: Read More

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Ερωτήματα για τη στάση της ΕΡΤ απέναντι στο δρώμενο μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο ΑΕΚ – Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

25 Μαΐου, 2026

Γιατί η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ

25 Μαΐου, 2026

Πόντιοι της Ελβετίας τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας στη Βέρνη και κάλεσαν την Τουρκία να αντιμετωπίσει το παρελθόν της

25 Μαΐου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για το φετινό καλοκαίρι – Ποιος θα είναι ο πιο «καυτός» μήνας

By hellasvoice26 Μαΐου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.grΗ παραδοσιακή μέθοδος πρόβλεψης του καιρού, τα Μερομήνια, επανέρχεται στο προσκήνιο,…

Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια – Αιχμές για Τσίπρα και Καρυστιανού, τι είπε για Σαμαρά (Βίντεο)

26 Μαΐου, 2026

Χρίστος Δήμας: Το 2030 η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, προχωρούν οι επεκτάσεις των Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης – Τι ανέφερε για Τσίπρα και Καρυστιανού (Βίντεο)

26 Μαΐου, 2026

Παρέμβαση 25 φορέων για το σχέδιο νόμου περί απαγόρευσης πρόσβασης ανηλίκων στα Social Media

26 Μαΐου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για το φετινό καλοκαίρι – Ποιος θα είναι ο πιο «καυτός» μήνας
  • Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια – Αιχμές για Τσίπρα και Καρυστιανού, τι είπε για Σαμαρά (Βίντεο)
  • Χρίστος Δήμας: Το 2030 η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, προχωρούν οι επεκτάσεις των Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης – Τι ανέφερε για Τσίπρα και Καρυστιανού (Βίντεο)
  • Παρέμβαση 25 φορέων για το σχέδιο νόμου περί απαγόρευσης πρόσβασης ανηλίκων στα Social Media
  • “Παραγγελία” μυστικής δημοσκόπησης στην Α΄ Θεσσαλονίκης για πέντε πρόσωπα: Η αξιολόγησή τους και η πρόθεση ψήφου στη συγκεκριμένη περιφέρεια

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για το φετινό καλοκαίρι – Ποιος θα είναι ο πιο «καυτός» μήνας

26 Μαΐου, 2026

Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια – Αιχμές για Τσίπρα και Καρυστιανού, τι είπε για Σαμαρά (Βίντεο)

26 Μαΐου, 2026

Χρίστος Δήμας: Το 2030 η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, προχωρούν οι επεκτάσεις των Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης – Τι ανέφερε για Τσίπρα και Καρυστιανού (Βίντεο)

26 Μαΐου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026319 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202675 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.