Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Κως: Παραδόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού τρία εμβληματικά μνημεία που είχαν πληγεί από τον σεισμό του 2017

13 Ιουνίου, 2026

Παππάς: Υπάρχει πολιτική και θεσμική κατεπείγουσα ανάγκη να μας φέρει ο Σωκράτης Φάμελλος μια συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα

13 Ιουνίου, 2026

Αλέξης Τσίπρας και Μπέττυ Μπαζιάνα στο Ηρώδειο: Παρακολούθησαν τη “Λυσιστράτη” του Σταμάτη Κραουνάκη (Εικόνες)

13 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»PONTOSVOICE»«Τιμούμε – Θυμόμαστε – Δεν Ξεχνάμε»: Εκδήλωση για τον Ελληνισμό της Ανατολής
PONTOSVOICE

«Τιμούμε – Θυμόμαστε – Δεν Ξεχνάμε»: Εκδήλωση για τον Ελληνισμό της Ανατολής

hellasvoiceBy hellasvoice10 Μαΐου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού διοργανώνουν ο Σύλλογος Ποντίων Καρέα-Βύρωνα και το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ), το Σάββατο 16 Μαΐου 2026, στο ξενοδοχείο Caravel, στην αίθουσα «Μακεδονία II», από τις 17:00 έως τις 20:00.

Η εκδήλωση φέρει τον συμβολικό τίτλο «Στης μνήμης τα βήματα: Πόντος και Μικρά Ασία» και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ταξίδι ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού στις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την επιμνημόσυνη δέηση από τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου Αρχιμανδρίτη – Πατέρα Ιερώνυμου και θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από τον χώρο της ιστορίας, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και της ποντιακής έρευνας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, η αρχαιολόγος-ιστορικός και συγγραφέας Δρ Ελένη Ράπτη, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών Χρήστος Γαλανίδης, η πρόεδρος της «Εστίας Νέας Σμύρνης» Αναστασία Καψή-Παπαδάτου, η επίτιμη πρόξενος της Ελλάδας στο Μπαχρέιν και συγγραφέας Αλίκη Χατζάρα-Βαλόρες, η πρώην γενική διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού και συγγραφέας Παναγιώτα Διονυσοπούλου, η γενική διευθύντρια της ασφαλιστικής εταιρείας Euroins και συγγραφέας Αγγελική Μουρατίδου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Καρέα-Βύρωνα Στέλλα Θεοδωρίδη μαζί με τη γενική γραμματέα του συλλόγου Ευγενία Θεοδωρίδη, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιάννης Παντεληρέης, καθώς και η δημοσιογράφος Δρ Άννα Νικολαΐδη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εισηγήσεις των ομιλητών, που θα φωτίσουν διαφορετικές πτυχές της ιστορικής διαδρομής του Ελληνισμού της Ανατολής. Αναλυτικά:

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», Κυριάκος Τλικερίδης, με θέμα «Παρουσίαση της ιστορίας του Πόντου από την Αρχαιότητα ως τη Γενοκτονία».

Η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Αττικής, Αντιγόνη Ιωαννίδου, με θέμα «Κύκλος σεμιναρίων για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Πόντου».

Ο επίτιμος πρόεδρος του Παμποντιακού Συλλόγου «Αργώ», Χριστόφορος Σοφιανίδης, με θέμα «Ελληνισμός του Πόντου από την πρώην Σοβιετική Ένωση στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της<< Ένωσης Σμυρναίων>>, Γεώργιος Αρχοντάκης, με θέμα «Η πνευματική ανάπτυξη της Σμύρνης μέσα από τα εκπαιδευτικά της Ιδρύματα».

Ο πρόεδρος της <<Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών>>, Νικόλαος Ουζούνογλου, με θέμα «Τα ιδεολογήματα του νεοτουρκισμού και του μικροελλαδισμού πως κατέστρεψαν τον Ελληνισμό της Ανατολής».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, Γιώργος Σεραφείδης, με θέμα «Το έργο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων. Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Σουρμένων».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η πρόεδρος των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Ησαΐα Τσαουσίδου.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ.

Γενική Επιμέλεια και συντονισμός έκθεσης Δρ. Ελένη Ράπτη

Στέλλα Θεοδωρίδη- Συλλογή Συλλόγου Ποντίων Καρέα-Βύρωνα
Νικόλαος Ουζούνογλου, Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών,
Γεώργιος Αρχοντάκης-Ένωση Σμυρναίων, έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας
των κ. κ. Έλενας Κρυστάλλη και Ντόρας Μαλτέζου-Σκουτέρη.

ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ:

Η Χορωδία Παραδοσιακής Σχολής «Εν Ωδαίς» Διεύθυνση, ο Άρχων Μαΐστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γεώργιος Ντόβολος- Σμυρναίικα τραγούδια η Σοπράνο-ηθοποιός Δέσποινα Τσολάκη- Ποντιακή λύρα και τραγούδι ο Στέφανος Καλλιανίδης.

Με κεντρικό μήνυμα «Τιμούμε – Θυμόμαστε – Διδασκόμαστε – Δεν Ξεχνάμε», η εκδήλωση επιχειρεί να μετατρέψει τη μνήμη σε ζωντανή ιστορική συνείδηση και πολιτιστική παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.

Το άρθρο «Τιμούμε – Θυμόμαστε – Δεν Ξεχνάμε»: Εκδήλωση για τον Ελληνισμό της Ανατολής εμφανίστηκε πρώτα στο PontosVoice – H δική σου ΚΑΘΑΡΗ Ποντιακή φωνή.

Πηγή: Read More

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

«Πριν γίνουν πρόσφυγες τα παραμύθια»: Η Χαλκίδα ταξιδεύει στις αλησμόνητες πατρίδες

13 Ιουνίου, 2026

Η Μαύρη Θάλασσα σε Κίνδυνο: Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις για μια Θρησκευτική και Πολιτιστική Κληρονομιά υπό Απειλή και Βιώσιμες Λύσεις

12 Ιουνίου, 2026

Ο Γερμανός στρατάρχης που επηρέασε τους Νεότουρκους και τις γενοκτονίες των χριστιανικών λαών

11 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κως: Παραδόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού τρία εμβληματικά μνημεία που είχαν πληγεί από τον σεισμό του 2017

By hellasvoice13 Ιουνίου, 20260

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αποκατάστασης που υλοποιήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού στην Κω, συμπεριλαμβανομένης…

Παππάς: Υπάρχει πολιτική και θεσμική κατεπείγουσα ανάγκη να μας φέρει ο Σωκράτης Φάμελλος μια συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα

13 Ιουνίου, 2026

Αλέξης Τσίπρας και Μπέττυ Μπαζιάνα στο Ηρώδειο: Παρακολούθησαν τη “Λυσιστράτη” του Σταμάτη Κραουνάκη (Εικόνες)

13 Ιουνίου, 2026

Βασίλης Κικίλιας: “Ο καπετάν Γιάννης Σκοπελίτης κράτησε τα απομακρυσμένα νησιά ενωμένα”

13 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Κως: Παραδόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού τρία εμβληματικά μνημεία που είχαν πληγεί από τον σεισμό του 2017
  • Παππάς: Υπάρχει πολιτική και θεσμική κατεπείγουσα ανάγκη να μας φέρει ο Σωκράτης Φάμελλος μια συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα
  • Αλέξης Τσίπρας και Μπέττυ Μπαζιάνα στο Ηρώδειο: Παρακολούθησαν τη “Λυσιστράτη” του Σταμάτη Κραουνάκη (Εικόνες)
  • Βασίλης Κικίλιας: “Ο καπετάν Γιάννης Σκοπελίτης κράτησε τα απομακρυσμένα νησιά ενωμένα”
  • Αιγιάλεια: Προφυλακιστέος ο 65χρονος Ιταλός για τη δολοφονία μητέρας και γιου

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Κως: Παραδόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού τρία εμβληματικά μνημεία που είχαν πληγεί από τον σεισμό του 2017

13 Ιουνίου, 2026

Παππάς: Υπάρχει πολιτική και θεσμική κατεπείγουσα ανάγκη να μας φέρει ο Σωκράτης Φάμελλος μια συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα

13 Ιουνίου, 2026

Αλέξης Τσίπρας και Μπέττυ Μπαζιάνα στο Ηρώδειο: Παρακολούθησαν τη “Λυσιστράτη” του Σταμάτη Κραουνάκη (Εικόνες)

13 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026319 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202678 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.