Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Μπούγας: Η χώρα διαθέτει ισχυρό νομικό οπλοστάσιο κατά της Χρυσής Αυγής

19 Μαΐου, 2026

Νόαμ Κατς, πρέσβης Ισραήλ: Η θητεία μου στην Αθήνα πλησιάζει στο τέλος της – Η Ελλάδα έγινε για μένα δεύτερο σπίτι

19 Μαΐου, 2026

Παναγιώτα Βλαντή: «Στη δουλειά δεν βλέπω τον εαυτό μου στο μόνιτορ – Φοβάμαι μην με παρασύρει στον ναρκισσισμό»

19 Μαΐου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»Βαρθολομαίος και Ιωάννης συλλειτούργησαν στην Καππαδοκία – Παρουσία Αρχόντων του Οικ. Πατριαρχείου και του Ν. Ανδρουλάκη
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Βαρθολομαίος και Ιωάννης συλλειτούργησαν στην Καππαδοκία – Παρουσία Αρχόντων του Οικ. Πατριαρχείου και του Ν. Ανδρουλάκη

hellasvoiceBy hellasvoice18 Μαΐου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

Βαρθολομαίος: Σε μία ιστορική και βαθιά συμβολική στιγμή για την Ορθοδοξία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Ιωάννης συλλειτούργησαν στην Αγιοτόκο Καππαδοκία, μεταφέροντας μήνυμα Αναστάσεως, ελπίδας και πνευματικής συνέχειας στα ιερά χώματα των Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχάρης 

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή του Τυφλού, 17 Μαΐου 2026, στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στη Μαλακοπή (Derinkuyu), παρουσία ιεραρχών, πολιτικών προσώπων, αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου και πλήθους προσκυνητών από την Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη και το εξωτερικό.

Μήνυμα Αναστάσεως από τα ιερά χώματα της Καππαδοκίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του vimaorthodoxias.gr, η φετινή προσκυνηματική επίσκεψη στην Καππαδοκία είχε ιδιαίτερο πνευματικό βάθος, καθώς μετά από χρόνια διακοπής επανήλθε η λειτουργική παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ιστορική αυτή περιοχή της Μικράς Ασίας.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αναφέρθηκε στην αδιάκοπη πνευματική παρουσία της Ορθοδοξίας στην Καππαδοκία, λέγοντας ότι «η Πίστις ημών, παρά τας καταιγίδας της Ιστορίας, ανθεί και φέρει κι άλλο». Παράλληλα, τόνισε πως οι τόποι αυτοί παραμένουν αγιασμένοι από τα αίματα των Μαρτύρων, τις προσευχές των Οσίων και τη διδασκαλία των Μεγάλων Πατέρων.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έκανε εκτενή αναφορά στους λαξευτούς ναούς, στα μοναστήρια, στις ασκητικές σκήτες, αλλά και στην ιδιαίτερη πνευματική φυσιογνωμία της Καππαδοκίας, σημειώνοντας πως «όλα εδώ αποπνέουν χάριν και ακτινοβολούν μυστικόν φως».

Η κοινή παρουσία με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η αναφορά του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Ιωάννη, τον οποίο χαρακτήρισε συνοδοιπόρο στην εμπειρία της αναγέννησης της Εκκλησίας μέσα από δυσκολίες και διωγμούς.

Ο Παναγιώτατος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία της Αλβανίας γνωρίζει όσο λίγες την αξία της πίστης μέσα από την ταπείνωση και την ιστορική δοκιμασία, ενώ εξέφρασε την αδελφική του χαρά για τη συλλειτουργική παρουσία του Μακαριωτάτου στην Αγιοτόκο γη της Καππαδοκίας.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Γρηγόριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαντίας κ. Ιγνάτιος.

Παρουσία πολιτικών και εκπροσώπων του Ελληνισμού

Εκκλησιάστηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, οι Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μητρός Εκκλησίας κ. Γρηγόριος Χατζηελευθεριάδης και κ. Γεώργιος Παπαλιάρης, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Παρόντες ήταν ακόμη ο βουλευτής και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Άγκυρα πρέσβης κ. Κρεμμύδας, η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού Αττικής κ. Αλεξάνδρα Πάλλη – Γιαννακοπούλου, καθώς και η πρόεδρος του Σωματείου «Νέα Σινασός» κ. Βασιλική Παπαδοπούλου.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Καππαδοκών Ν. Έβρου «Οι Τρεις Ιεράρχες» κ. Θεοφάνη Ισακίδη, ενώ δεκάδες προσκυνητές από την Μητρόπολη Αγκύρας και την Κωνσταντινούπολη συμμετείχαν προσευχητικά στη λατρευτική σύναξη.

Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους της Καππαδοκίας

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως όλων των χριστιανών της Καππαδοκίας, «των ειρηνικώς κοιμηθέντων και των μαρτυρικώς τελειωθέντων», προκαλώντας έντονη συγκίνηση στους παριστάμενους.

Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά τον δήμαρχο του Derinkuyu κ. Taner Ince, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στον παλαιό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, ο οποίος έχει μετατραπεί σε τζαμί.

Εκεί σώζονται ακόμη τμήματα του ξύλινου εικονοστασίου και του άμβωνα, ως σιωπηλή μαρτυρία της μακραίωνης παρουσίας του Ελληνισμού και της Εκκλησίας στην περιοχή.

Ζωντανή η μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων

Η προσκυνηματική αυτή επίσκεψη στην Καππαδοκία θεωρείται από εκκλησιαστικούς κύκλους ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο τη μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων, τη ζωντανή παράδοση της Ρωμιοσύνης και τον διαχρονικό δεσμό της Ορθοδοξίας με τις ρίζες της Μικράς Ασίας.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου 

Το άρθρο Βαρθολομαίος και Ιωάννης συλλειτούργησαν στην Καππαδοκία – Παρουσία Αρχόντων του Οικ. Πατριαρχείου και του Ν. Ανδρουλάκη δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Γιώργος Θεοχάρης. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

19 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Πατρίκιος Επίσκοπος Προύσας, Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος

19 Μαΐου, 2026

Άγιος Νεκτάριος: Πώς νικάς στον πόλεμο !

18 Μαΐου, 2026

Λήξη των Κατηχητικών Μαθημάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς Μαρωνείας

18 Μαΐου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούγας: Η χώρα διαθέτει ισχυρό νομικό οπλοστάσιο κατά της Χρυσής Αυγής

By hellasvoice19 Μαΐου, 20260

Κατέθεσε ερώτηση η πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα, για την «επαναδραστηριοποίηση της…

Νόαμ Κατς, πρέσβης Ισραήλ: Η θητεία μου στην Αθήνα πλησιάζει στο τέλος της – Η Ελλάδα έγινε για μένα δεύτερο σπίτι

19 Μαΐου, 2026

Παναγιώτα Βλαντή: «Στη δουλειά δεν βλέπω τον εαυτό μου στο μόνιτορ – Φοβάμαι μην με παρασύρει στον ναρκισσισμό»

19 Μαΐου, 2026

Καραχάλιος: “Αν διαλέξει η Καρυστιανού τον Αυγερινό, θα θεωρηθεί ότι ήρθε το κόμμα Πούτιν στην Ελλάδα” (Βίντεο)

19 Μαΐου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Μπούγας: Η χώρα διαθέτει ισχυρό νομικό οπλοστάσιο κατά της Χρυσής Αυγής
  • Νόαμ Κατς, πρέσβης Ισραήλ: Η θητεία μου στην Αθήνα πλησιάζει στο τέλος της – Η Ελλάδα έγινε για μένα δεύτερο σπίτι
  • Παναγιώτα Βλαντή: «Στη δουλειά δεν βλέπω τον εαυτό μου στο μόνιτορ – Φοβάμαι μην με παρασύρει στον ναρκισσισμό»
  • Καραχάλιος: “Αν διαλέξει η Καρυστιανού τον Αυγερινό, θα θεωρηθεί ότι ήρθε το κόμμα Πούτιν στην Ελλάδα” (Βίντεο)
  • Διαμαντοπούλου: “Πολιτικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές είναι η Νέα Δημοκρατία” (Εικόνες Βίντεο)

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Μπούγας: Η χώρα διαθέτει ισχυρό νομικό οπλοστάσιο κατά της Χρυσής Αυγής

19 Μαΐου, 2026

Νόαμ Κατς, πρέσβης Ισραήλ: Η θητεία μου στην Αθήνα πλησιάζει στο τέλος της – Η Ελλάδα έγινε για μένα δεύτερο σπίτι

19 Μαΐου, 2026

Παναγιώτα Βλαντή: «Στη δουλειά δεν βλέπω τον εαυτό μου στο μόνιτορ – Φοβάμαι μην με παρασύρει στον ναρκισσισμό»

19 Μαΐου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026319 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202674 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.